Är det värt att investera i en dator från Apple?

Att köpa en dator är en investering och idag på marknaden finns det många modeller som du kan välja mellan. Apples datorer – också kända som till exempel MacBook Pro och Mac Pro. Det finns fler än dessa Appledatorer på marknaden såsom MacBook air, Mac mini och iMac. 

Apples produkter är stora favoriter för många, speciellt eftersom alla deras produkter fungerar med varandra. Det betyder att bilder du har på din mobil automatiskt kommer att flyttas över till din dator. Även din Appleklocka fungerar tillsammans med din dator. Operativsystemet som Appledatorer har är den stora skillnaden från PC-datorer. Om du redan har en iPhone sedan innan behöver du enbart logga in på ditt iCloud-konto så kommer du att kunna använda din dator. 

En Mac-dator är en rätt dyr investering så många ställer sig frågan “Är det värt att investera i en Appledator?”. Här kommer jag att gå igenom fördelar och nackdelar med Appledatorer och om det är en värt en investering eller inte, enligt mig. 

Fördelar med en Mac-dator

Batteritiden på en MacBook är riktigt bra, och vissa modeller kan hålla i upp till 20 timmar utan att behöva laddas. Det finns heller inte samma risk att din dator kommer att drabbas av ett virus som med PC. Trots att det alltid finns en risk finns det inte lika många virus som är riktade mot Apples datorer. En Mac-dator är kraftfull, speciellt de nyare modellerna, och de kan även hantera gaming. Apples datorer har även flera appar som hjälper dig att hålla reda på allt du behöver göra. 

Nackdelar med en Mac-dator

Mac-datorer är annorlunda än PC-datorer och det kan ta tid att vänja sig vid hur de fungerar, och för vissa funkar det helt enkelt inte. Priset är också en nackdel då de är rätt dyra att köpa, och det finns billigare versioner av PC-datorer. Det går heller inte att stoppa in mer minne i alla Mac-datorer. 

En sista tanke om att investera i en Mac-dator 

Trots att Apples datorer är en dyrare investering tycker jag utan tvekan att det är en investering  värd att göra. Det är datorer som håller länge och som håller en hög standard. Batteriet på Apples datorer är riktigt bra. Det är en perfekt dator om du är kreativ och håller på med musik, fotografering eller film. 

Vill du bara ha en dator att surfa på utan några program är kanske en Mac inte vad du borde köpa. Men är du ute efter en hållbar dator som kan göra mycket kommer du inte att ångra att du köper en Appledator. Har du redan Apples produkter sedan innan finns det ingen anledning till att du inte borde skaffa en Appledator.